1

1 De Zandbank 

Startpunt wandelroute door de Le Roy-gebieden...

Lees meer..

2

2 De Werf

Lees meer

3

3 Moestuinen Kraaiennest
Lees meer

4

4 De Bijenstal


Lees meer

5

5 Het LeRoy-huis


Lees meer

6

5 Het Wilgenbos


Lees meer

7

7 Ecokathedraal


Lees meer

8

8 Koepeltuin


Lees meer

9

9 Appelhof


Lees meer

10

10 Circuit


Lees meer

11

11 Pinetum


Lees meer

12

12 Stadswegtuin


Lees meer

13

13 Buurtvuur


Lees meer

14

14 Smulbos

Lees meer

15

15 Salamanderpoel

Lees meer

16

16 Bijentuin

Lees meer

17

17 Fruittuin

Lees meer

18

18 Moestuinen Want

Lees meer

19

19 Boomgaard Want

Lees meer

20

20 Duinen

Lees meer

21

21 Binnenhof

Lees meer

Wandelen door Le Roy-gebieden

Langs veertien verschillende LeRoy-gebieden is een mooie wandelroute uitgezet. Bij elk van deze LeRoy-gebieden zijn duidelijke informatieborden geplaatst, waarop je kunt zien in welk gebied je, je bevindt. Het ecokathedrale proces, zoals Louis le Roy dat ooit bedoelde, staat altijd in verbinding met de tijd en is voortdurend in ontwikkeling. Dit geldt ook voor de LeRoy-gebieden. In sommige van deze gebieden heeft de natuur zich na verloop van tijd weer de overhand gekregen, wat ervoor zorgt dat de gebieden er anders uitzien dan de naam misschien doet vermoeden.

Daarnaast zijn er nieuwe initiatieven van betrokken bewoners die hun stempel drukken op de groengebieden in de regio. Een prachtig voorbeeld van zo’n initiatief is de Koepeltuin: hoewel deze niet op de wandelkaart staat, wordt deze gelukkig wel aangegeven door middel van de Stadswegwijzers. Deze bijzondere tuin is een must-see en mag zeker niet ontbreken tijdens je wandeltocht door de LeRoy-gebieden.

Langs een deel van de wandelroute vind je metalen richtingwijzers, vervaardigd uit gerecyclede materialen zoals gebruikte gasflessen en brandblussers. Als je de wandelroute verlaat en de brug bij de Wilgenvijver oversteekt, kom je uit bij een metalen poort. Vanaf dit punt volgt de route zoveel mogelijk de eeuwenoude Stadsweg, die al bijna duizend jaar geleden de belangrijkste verbinding was tussen de stad Groningen en de regio rondom Appingedam, en verder naar Duitsland en de Oostzee. Deze historische route speelde een cruciale rol in de handel en het transport in de Middeleeuwen, en was van groot belang voor de kloosters en handelssteden in het oosten van Nederland.