Wandelen door Le Roy-gebieden


Langs 14 van de Le Roy-gebieden is een wandelroute uitgezet. Op de informatieborden die bij elk van die gebieden zijn geplaatst is te vinden in welke van de gebieden u zich bevindt. Het ecokathedrale proces zoals Louis le Roy het bedoelde is altijd onderhevig aan de Tijd. Dat geldt ook voor de Le Roy-gebieden. Er zijn gebieden waar de natuur het in de loop van de tijd weer van het menselijke ingrijpen overnam. Dat kan betekenen dat een gebied er nu anders uitziet dan uit de naamgeving af te leiden valt.

Ook worden nieuwe initiatieven door betrokken bewoners genomen die een stempel op de groengebieden drukken. Een mooi voorbeeld daarvan is de Koepeltuin: staat niet op de kaart, maar wordt gelukkig wel door middel van de Stadswegwijzers aangegeven. Een bezoek aan deze plek mag tijdens een wandeling zeker niet ontbreken. 

Plattegrond Le Roy

Langs een deel van de wandelroute staan metalen richtingwijzers. Zij zijn ondermeer gemaakt uit gebruikte gasflessen en brandblussers. Wanneer u van de wandelroute op de informatieborden afwijkt en de brug bij de Wilgenvijver oversteekt komt u bij een metalen poort. Vanaf hier volgt dit bewegwijzerde pad zoveel mogelijk de route van de eeuwenoude Stadsweg. Deze weg was al een kleine 1000 jaar geleden de belangrijkste verbinding over het land tussen Stad en Dam. Met andere woorden tussen Groningen en Appingedam en daarna verder naar Duitsland en de Oostzee. Een belangrijke verbinding destijds voor de handel en de talrijke kloosters in het oosten.

images/fietsbel.jpg