Het verhaal van LeRoy Lewenborg
Het is een heel bijzonder stuk natuur, dat gek genoeg internationaal meer bekendheid geniet dan onder de wijkbewoners zelf. Een onontdekt pareltje in Groningen.
Ontdek de groene schat van Lewenborg!
In de jaren ’70 werd aan de Oostkant van de stad Groningen de wijk Lewenborg gebouwd. De gemeente Groningen sloot in 1973 een contract voor 10 jaar met de tuinarchitect Louis Le Roy.
Midden in Lewenborg ligt ruim 6 hectare stadsnatuur, een uniek groen gebied waar natuur, cultuur en de buurt samenkomen. Ontworpen door Louis le Roy en mede beheerd door bewoners, is dit dé plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en gezinnen die graag buiten zijn.
Beleef, ontdek & doe mee!
Van natuurwerkdagen, imkertrainingen en snoeicursussen tot gezellige buurtvuren, hier is altijd iets te doen. Volg de wandelroute langs 14 bijzondere natuurgebieden en ontdek verborgen parels zoals de Koepeltuin. Een geheime groene oase die je niet wilt missen!
Wandel door geschiedenis en natuur
Steek de brug bij de Wilgenvijver over en loop over de eeuwenoude Stadsweg, ooit een belangrijke handelsroute tussen Groningen en Duitsland. Nu een prachtige wandelroute vol historie en rust.
Waarom wachten? Kom langs, ontdek de natuur en laat je verrassen!
Ontdek de Magie van LeRoy Lewenborg! 🌿
Kom tot rust en beleef avontuur in het unieke LeRoy gebied! Van het betoverende Wilgenbos tot de indrukwekkende Ecokathedraal, van een speelbos waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven tot een smultuin boordevol lekkers. En vergeet de bijenstal niet, hier ervaar je natuur in zijn puurste vorm.
🌼 Er is zoveel te ontdekken! Of je nu wilt ontspannen, leren of gewoon lekker wilt genieten, LeRoy Groningen biedt alles wat je zoekt en meer. Trek eropuit en ontdek het zelf!

Wil je zelf actief worden in het LeRoy-gebied?
Strijd tegen de berenklauw, bouw je eigen wilgenkathedraal of duik in de wereld van oude fruitrassen! 🍏🌿
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Fossiele diatomeeën
–
3 mei 2025

Zoals eerder via de app van het NGvM Afdeling Noord aangegeven, wordt op zaterdag 3 mei 2025 een workshop Fossiele Diatomeeën georganiseerd door René van Wezel.
We gaan aan de slag met fossiel kiezelwiermateriaal afkomstig van verschillende zoetwater- en mariene locaties. Het doel is dat iedereen met een paar goed voorbereide preparaten naar huis gaat. Het monstermateriaal is al schoongemaakt en klaar voor verwerking.
René zal de inleiding verzorgen en ons door het proces van diatomiet tot preparaat leiden.
Behalve een microscoop hoeft er verder niets meegenomen te worden; het is een volledig ontzorgde bijeenkomst.
Diatomiet (ook wel kiezelgoer genoemd) is een sedimentair gesteente dat voornamelijk bestaat uit de gefossiliseerde overblijfselen van diatomeeën.
Gepubliceerd door Stichting Leroy